logo
Instagram foto’s
Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

Vind ons op Facebook
 

De omgeving

Bed & Beemster is een prima uitvalsbasis om Noordholland te ontdekken. Een mooi startpunt om te wandelen en te fietsen. Onze plek ligt in Werelderfgoed De Beemster en ook nog tussen de forten van een tweede Werelderfgoed: De Stelling van Amsterdam.

De Beemsterpolder bestaat al 400 jaar en viel in 1612 als eerste meer droog. Rechte wegen en sloten typeren deze polder. De statige vierkante stolpboerderijen passen precies in de geometrie. De Beemster met haar rechte lijnen is uniek in zijn vorm en daarom ook geplaatst op de UNESCO werelderfgoedlijst.

 

Alles binnen een half uur bereikbaar
Onze accommodatie ligt heel centraal. Prachtige steden zoals Purmerend en De Rijp liggen om de hoek. Hoorn, Alkmaar en Haarlem zijn iets verder weg. Richting het IJsselmaar kom je in Edam, Monnickendam, Volendam en natuurlijk het eiland Marken. En zelfs in onze mooie hoofdstad Amsterdam ben je binnen een half uur.

Middenbeemster

Het dichtstbijzijnde dorp is het lieflijke Middenbeemster. Het midden van de polder. Groene houten huizen afgewisseld met statige panden. In het midden van het dorp is een gezellig plein met goede restaurants. Hier kun je prima inkopen doen en op vrijdagochtend is er markt. Een museum herinnert aan de schrijfsters Betje Wolf en Aagje Deken die hier woonden en werkten. Het Agrarisch museum Westerhem is ondergebracht in een authentieke stolpboerderij en toont het boerenleven rond 1920. In het voorhuis van de stolp bevindt zich het bezoekerscentrum van De Beemster.

Golfbaan Beemster

Op twee kilometer afstand kun je in onze prachtige polder van de gezonde buitenlucht genieten op de 9 holes wedstrijdbaan met B-status. De zeer uitdagende polderbaan heeft waterhindernissen en ruim geonduleerde greens. Golfbaan Beemster biedt oefengreens, een driving-range, clubhuis/restaurant, golfschool en een golfshop. Zonder ervaring is het mogelijk een balletje te slaan op de driving range of te oefenen op de puttinggreen. Zonder GVB maar met baanpermissie kun je ook afslaan van de oranje rabbit tee’s. Leden en niet leden zijn hartelijk welkom!

Fort Resort Beemster

Van de vijf forten van de Stelling van Amsterdam die in de Beemster liggen, heeft er één wel een heel opmerkelijke bestemming gekregen. Een van de mooise eco-chique wellness resorts van Nederland. Achter de historische muren van het Fort aan de Nekkerweg, gaat een bijzonder wellness resort schuil met verrassende sauna’s, baden, twee restaurants en een prachtige spa. Wellnessliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Fort Resort Beemster ligt op fietsafstand van onze accommodatie!

Beemster streekproducten

Wie een rondje door de mooie Beemsterpolder maakt kan overal terecht voor (h)eerlijke Beemster producten. De boeren en tuinders laten je graag genieten van hun opbrengst die op de Beemsterklei zo’n speciale smaak krijgt. Frisse appels, sappige peren, oud-hollandse druiven, knapperige groenten, maar ook bloemen, knoflook en pompoenen. Hier wordt veel zorg besteed aan biologische producten en het werken met respect voor natuur en landschap.

Beemsterkaas

Zo’n 475 melkveehouders leveren melk aan Cono Kaasmakers uit Westbeemster en dat levert jaarlijks 30 miljoen kilo kaas op. Die kaas is niet alleen in Nederland maar zelfs internationaal geliefd. De kazen worden net als honderd jaar geleden nog steeds op ambachtelijke wijze geproduceerd. Hofleverancier Cono kennen we uiteraard van de heerlijke Beemster kazen, maar de beste melk uit de Beemster wordt ook gebruikt in Ben & Jerry’s ijs. En koninklijk zijn ze, want in 2014 opende Koningin Maxima de nieuwe duurzaam gebouwde ‘groenste kaasmakerij van de wereld’.

 

Kaaswinkel CONO – Rijperweg 20  – WESTBEEMSTER

Openingstijden:

  • Maandag tot en met vrijdag: 08.00 tot 16.00 uur
  • Zaterdag: 08.30 tot 13.00 uur